Аліменти на утримання вагітної дружини

Багато жінок задаються питанням чи мають право на отримання фінансової допомоги жінки, що знаходяться в положенні. Так, закон України надає таким особам право на отримання аліментів від свого чоловіка. Але потрібно розглянути процедуру їх отримання, та зрозіміти як правильно скласти та подати заяву до суду, що могла б принести позитивне рішення.

Перш за все потрібно розібратися, як виплачуются аліменти жінкам, що вагітні.

Законодавством передбачено те, що чоловік має платити аліменти жінці, якщо та носить під сердцем дитину від нього. Для того, щоб отримувати такі гроші жінка повинна звернутися до районного суду. В такому випадку не має значеня чи є вона законною дружиною чоловіка, чи вони вже розлученні. Розмір аліментів який може отримати жінка буде залежати від того як подружжя вирішило цю проблему. Якщо вдалося мирно вирішити це питання, то вони можуть самостійно вірішити сумму аліментів та завірити такий документ у нотаріуса. Якщо ж прийняти рішення самостійно не виходить, то варто звернутися до суду, де вже в судовому порядку буде вирішено яку сумму будет отримувати дружина у твердій валюті.

Якщо чоловік умистно ухиляється від сплати аліментів, в такому разі дружина має право віришити це питання через суд, та звернутися до в відповідний орган з заявою про ухилиння чоловіка від сплати аліментів.

Заява на отримання аліментів для вагітної дружини може бути написана і тоді, коли вагітна дружина знаходиться у декретній відпусці. У цьому разі не важливо чи перебуває вона зараз у шлюбі з чоовіком, чи вже вони розлучені. Головною умовою для отримання аліментів вагітною дружиною є те, що дитина має бути від чоловіка.

Жінка має право отримувати аліменти на протязі 3 років. Після цього розмір аліментів можна переглядати. Розмір грошової допомги встановлюється або за спільною угодою, або ж через суд. В разі, коли рішення приймається в суді, то до уваги береться фінансовий стан чоловіка та дружини, а також інші важливі фактори.

Як говорить практика доки дружина знаходиться у декретній відпусці чоловік повинен сплачувати аліменти як на неї, так і на свою дитину.

Слід пам`ятати, що відповідним судовим рішенням може бути звільнено чоловіка від сплати аліментів на дружину. Причиною цього може бути:

  • коли чоловік здійснює виплати на користь іншої непрацездатної людини;
  • чоловікові необхідна матеріальна допомога.

Також суд може обмежити виплату аліментів якимось сроком.
Тож варто зазначити, що можливість отримувати аліменти має не тільки дитина, а й дружина. Для цього необхідно заповнити заяву на аліменти зразок якої ви зможете знайти на сайті позов до суду.