Лікування наркотичної залежності в реабілітаційному центрі «Реванш +»

Наркотична залежність — це не шкідлива звичка, а серйозне, небезпечне захворювання, яке потребує грамотного, комплексного лікування. Саме таку професійну допомогу пропонує реабілітаційний центр «Реванш +» у Харкові.

Принципи успішного лікування наркоманії

Для того, щоб лікування наркозалежності було максимально ефективним і дало стабільний результат, важливо дотримуватися певних принципів:

  1. Індивідуальний підхід. Причини захворювання у кожного пацієнта різні, отже, терапія, що проводиться за загальною, стандартною схемою, не дасть належного результату. При розробці терапевтичного курсу важливо враховувати фізичний і психологічний стан хворого, стадію розвитку залежності, характер вживаних речовин, рівень мотивації, характер і темперамент певної людини.
  2. Анонімність. Більшість наркозалежних пацієнтів та їх близькі відмовляються від життєво необхідної професійної допомоги, побоюючись суспільного розголосу, засудження. Взяття на облік ставить на людину якесь «клеймо», і навіть після успішного завершення лікування можуть виникати складнощі з працевлаштуванням, отриманням водійських прав. З цієї причини важливо, щоб лікування наркоманії проводилося сувору конфіденційно, без розголосу особистої інформації про пацієнта.
  3. Комплексний підхід. Наркоманія відноситься до категорії психосоматичних захворювань, тому вимагає психологічної реабілітації. Однак вживання наркотиків руйнує і організм людини, формує фізичну залежність, а подолати стан наркотичної ломки своїми силами практично неможливо. Ефективне лікування наркоманії повинно включати в себе медикаментозну терапію, фізіотерапевтичні процедури, психологічну допомогу, корекцію способу життя.
  4. Залучення пацієнта до терапевтичного процесу. Доведено, що якщо сам наркоман не усвідомлює своєї проблеми та відмовляється від допомоги, то примусове лікування не принесе позитивного результату. В даному випадку важливо спочатку попрацювати з мотиваціями хворого. Для цих цілей фахівці застосовують метод інтервенції, що дозволяє усвідомити руйнівну дію наркотиків на життя людини, подальші наслідки та прийняти усвідомлене рішення про проходження повноцінного курсу реабілітації.
  5. Госпіталізація. На час проведення лікувально-реабілітаційного курсу важливо ізолювати пацієнта від звичного оточення і помістити його в здорове терапевтичне співтовариство. Перебування у клініці виключає ризики придбання і вживання наркотиків, а розроблена фахівцями програма сприяє швидкому відновленню як у фізичному, так і психологічному плані.

Найголовніша умова перемоги над наркоманією — це максимально швидкий початок лікування. Якщо ваша близька людина потрапила в біду, не втрачайте часу, а звертайтеся за допомогою до професіоналів у наркоцентр «Реванш +» https://lechenie-narkomanii.kharkov.ua/ в Харкові.