4 ознаки, що ви ростете як гравець в покер

Як дізнатися, що ви стаєте краще в покері? На які критерії можна спиратися, щоб з упевненістю говорити про власний прогрес? І як дізнатися, що ви готові перейти на наступний рівень?

Дуже часто гравці задають собі подібне опитування: «Я виграв 5000 доларів за останні 100 годин, значить, я став грати краще?» На жаль, більшість людей продовжує орієнтуватися на короткострокові результати, коли відповідає на це питання.

Результати, як правило, є поганим показником вашого прогресу. Ні, виграш 5000 доларів за сто годин не означає, що ви стали грати краще. Звичайно, є така ймовірність, просто це занадто слабке доказ. У цих числах завжди занадто багато удачі.

Якщо ви постійно вигравали за більш тривалу дистанцію, скажімо, 1000 годин, тоді це вже більш вагомий доказ того, що ви є виграють гравцем в довгостроковій перспективі, але це все ще не найкращий критерій оцінки вашого прогресу. Хто знає, чи будуть ваші результати протягом наступної тисячі годин краще або гірше. Ви прогресуєте? Може бути. Або ж ви все той же виграє гравець, який продовжує вигравати в тих же (або менших) обсягах? Може бути, це теж правда. Числа самі по собі не дають відповідей на ці питання.

У цій статті відомий автор покерних книг Ед Міллер розповість про чотири явних ознаки того, що ви прогресуєте в грі і стаєте краще як гравець в покер.

Ознака № 1: Ви перестали грати зайве руки через нудьгу
Це велика проблема багатьох новачків. Коли їм нудно і коли у них постійний екшен, вони грають по-різному. Майже кожен гравець мікролімітах страждає від нудьги. У оффлайн-покері справи йдуть ще гірше. Роздачі можуть змінюватися так повільно, що часто можна побачити, як гравці за 20 або 30 роздач проносять жахливі руки на постфлопі. В онлайні ці 20-30 роздач можу тривати від години до півтори години.

Скидаючи кожну руку протягом декількох годин, більшість гравців розуміє, що вони могли б з набагато більшою користю провести цей час, наприклад, в кіно, замість того, щоб дивитися на повний сміття, який їм роздають. Вони починають шукати привід розігрувати більше рук і знаходять такі приводи: «Вони думають, що я супер тайтових, тому це підходяща ситуація для такого мува». «Іноді потрібно створювати екшен самому». «Не можна ж весь час чекати НАТС». І так далі.

Все це далеко від логіки і не може бути прибутковим. Просто ви потрапили в довгий відрізок, коли вам здають неіграбельние руки, а нудьга вимагає екшену.

Є багато вагомих причин розігрувати маргінальні, а іноді і погані руки на префлопе, але карддед точно не одна з них.

Ознака № 2. Ви стали помічати причини залишитися в роздачі на постфлопі, які не помічали раніше
Ще одна проблема новачків. Вони розігрують занадто багато рук, з більшістю з яких не знають, що робити на постфлопі. Вони колліріі флоп і терен в надії, що прийде щось гарне. Іноді воно приходить, але зазвичай немає.

Це дуже погана стратегія, і мова тут не про неї. Залишатися в роздачі потрібно з об’єктивних причин. Хороші гравці виграють більше середніх гравців, так як частіше залишаються в роздачі після флопа і знаходять способи вигравати їх.

Звичайно, для цього потрібен досвід, так як зазвичай фолд буде кращим дією. Ви можете бути впевнені, що стаєте краще, коли бачите типи рук, з якими ви повинні залишатися і боротися за банк, і відрізняєте їх від тих, з якими слід здаватися.

Якщо ви можете сказати про себе: «Шість місяців тому я б просто сфолділ тут, але тепер бачу, що можу зіграти краще», ви, безумовно, прогресуєте.

Ознака № 3. Ви можете пояснити, чому використовуєте певний сайзінг
Бетсайзінгі дуже важливі в безлімітному холдеме, щоб втрачати менше і вигравати більше. Майже кожна ставка або рейз, які ви робите, особливо на терні і рівері, вимагають певного пояснення обраного розміру. Коли ви ще недостатньо гарні в грі, ці рішення здаються туманними. «Чи варто робити велику або маленьку ставку? Може бути, щось середнє? » Ваш рівень розуміння не дає вам місця для маневрів.

Коли ви почнете знаходити чіткі і ясні пояснення певних розмірах ставок, ви зрозумієте, що ростете як гравець в покер. Особливо актуально це, якщо ви повністю перемогли страх в процесі прийняття рішень. Більшість гравців-аматорів визначатимуть розмір ставок, керуючись страхом програти багато дeнeг. Це вкрай слабка стратегія, але вона також дуже популярна.

Отже, якщо ви розумієте, навіщо робите ставки різних розмірів на терні і рівері, і ви можете пояснити кожен обраний сайзінг, ви напевне прогресуєте в грі.

Ознака № 4. Ви більше думаєте про розіграш рук, а не про виграш дeнeг
Це ще одна дуже поширена пастка, в яку потрапляють гравці-аматори. Вони програють велику роздачу, і це змушує їх думати про те, як вони могли б зіграти її інакше і краще.

Ці думки відвідують кожного гравця — будь він хороший чи поганий. Але більш слабкі гравці схильні зосереджуватися на неправильній логіці. Вони запитують себе: «Як би я міг запобігти цьому великий програш?» «Що б я міг зробити по-іншому, щоб не втратити дeньгі?» І, звичайно ж, вони приходять до висновку, що вони повинні були фолд в якийсь момент роздачі або просто чекать.

Коли ви думаєте про те, як би ви могли зіграти так, щоб не втратити дeньгі, з якими пішли на ризик, ви, як правило, вирішуєте, що не варто піддавати ці дeньгі ризику. Це означає, що ви приходите до висновку, що вам слід було зіграти руку більш пасивно. Найчастіше це далеко не правильний висновок.

Досвідчені гравці знають, що правильна гра не гарантує вам виграш дeнeг в короткостроковій перспективі. Це справедливо не тільки для великих роздач, в яких ви не можете зіграти інакше, але і для інших, в яких ви блефували або розкривали можливий блеф, але потрапили в топ діапазону.

Ви можете бути впевнені в тому, що ростете як гравець в покер, коли переглядаєте великі роздачі, в яких програли, і замість того, щоб картати себе за те, що ризикували дeньгамі і програли, ви ігноруєте результати і намагаєтеся з’ясувати, як краще буде зіграти наступного разу.