Як можна дізнатися про судові справи онлайн?

Усі дані про судові справи, вироки та інформація про їх виконання в Україні зберігаються в Єдиному державному реєстрі судових справ. Винятком є тільки ті рішення, які можуть бути класифіковані як «державна таємниця». Іноді в суді можуть відбуватися процеси без участі позивача або відповідача, і це викликає резонне питання — як знайти рішення суду? Як ознайомитися із судовим рішенням? Чи можливо знайти судові рішення по прізвищу?

Як подивитись рішення суду по моїй справі?

Якщо ви брали участь у судовій справі, але не були присутні на засіданні, ви можете дізнатися про прийняте рішення, отримавши офіційний лист, який буде відправлений вам поштою. Раніше цей метод був переважаючим, але зараз, завдяки доступу до Єдиного державного реєстру судових справ України, тепер можна знайтирішення суду по справі онлайн, не виходячи з дому.

На офіційному сайті реєстру (Судова влада України) є пошукова форма, в якій потрібно заповнити поля, щоб знайти рішення суду за вашою справою. Ви можете вказати: 

  • номер справи;
  • регіон;
  • суд;
  • прізвище судді;
  • прізвище учасника судової справи. 

Не обов’язково заповнювати всі поля. Наприклад, якщо ви не знаєте номер справи або не знаєте, який суд займався вашою справою, можна знайти рішення суду за прізвищем судді. Однак чим більше вихідних даних ви введете для пошуку, тим більш точною буде інформація.

Щоб зберегти конфіденційність особистих даних, інформація про учасників судового процесу не міститься в електронних версіях судових рішень. Тому, ви можете знайти рішення за прізвищем судді, але в самому документі прізвище буде зашифроване.

Судові рішення онлайн за допомогою YouControl

Офіційний сайт Єдиного державного реєстру судових справ України має складну навігацію, тому багатьом користувачам його використання стає незручним. Однак, застосування аналітичної системи YouControl є набагато простішим і дозволяє здійснювати пошук набагато швидше.

Завдяки автоматичному зверненню системи не лише до судового реєстру, але й до 25+ інших державних баз даних України, ви можете отримати значно більше інформації про особу за прізвищем щодо рішень суду.

Додатково, офіційний сайт Судової влади України надає максимум 51 запис за ПІБ, включаючи дублюючі записи номерів справи (повторні розгляди). Також через неоптимальну роботу реєстру сайт не видає всі результати, навіть якщо їх кількість не перевищує 50. YouControl забезпечує відображення всіх записів за ПІБ без обмежень у кількості, включаючи справи, які можуть бути недоступні на сайті Судової влади України.

Тому, рекомендуємо використовувати систему YouControl як швидкий, зручний і багатофункціональний інструмент для пошуку даних перевірки фізичних та юридичних осіб. При цьому, ви зможете забезпечити собі доступ до більш повної та точної інформації.