Подбайте про клімат в автомобілі

Кондиціонер є необхідним обладнанням практично у кожному автомобілі. Без ефективної системи кондиціонування важко уявити керування автомобілем у різних погодних умовах у цей момент. Кондиціонер значно підвищує комфорт керування, але іноді цей комфорт порушує неприємний запах. Значить, ймовірно, сталося грибкове зараження.

Завдяки кондиціонеру ми забезпечуємо потрібну температуру та вологість у нашому автомобілі. Повітря, яке потрапляє в наш автомобіль, спочатку зустрічається з теплообмінником (випарником). Коли він остигає, він утворює краплі води, які витікають із автомобіля через трубку. У свою чергу, охолоджене та осушене повітря надходить через обігрівач в автомобіль.

На жаль, разом із цілющим повітрям у пристрої кондиціювання потрапляє багато бруду, пилу, бактерій та мікроорганізмів. Все це створює умови для небажаних мешканців. Якщо злив теплообмінника занадто забитий, на нас можуть очікувати величезні витрати на ремонт та обслуговування. Не кажучи вже про те, що будь-які бактерії, які накопичуються, можуть негативно позначитися на здоров’ї. Нехтування кондиціюванням повітря може викликати інфекції, алергію, кашель, нежить, а в крайніх випадках навіть пневмонію.

Щоб подбати про кондиціювання повітря, а значить, про здоров’я та комфорт, ми повинні чистити кондиціонер не рідше двох разів на рік (також узимку). Варто з’їздити в майстерню Арія Моторс, щоб перевірити стан «кондиціонера», долити компресорну олію та рідину, що охолоджує.

Варто замислитись про регулярне озонування кондиціонера. Ця послуга дезінфікуює, і таким чином ми позбавляємося неприємного запаху в салоні нашого автомобіля. Крім зменшення наслідків зневажливого обслуговування кондиціонера, цей метод дозволяє позбавитися причин виникнення неприємних запахів, що виникають, наприклад, в результаті куріння або перевезення домашніх тварин. Завдяки регулярному озонуванню з нашого автомобіля зникає низка бактерій, цвілі та грибків. Деякі їх особливо небезпечні для нашого організму. Легіонела — це бактерія, виявлена ​​в системах кондиціювання повітря, а також у вентиляційних каналах. Він піддає нас так званому Легіонельоз, або запальна пневмонія.

Напевно, кожен наш читач знає приємний, освіжаючий аромат, що витає у повітрі одразу після того, як пройде гроза. Ми повинні завдячувати цим озону. Озон O3 є триатомною активною формою кисню. Очищення повітря озоном набагато ефективніше та довговічніше, ніж при використанні звичайних освіжувачів повітря. Вони лише тимчасово перебивають неприємний запах, не усуваючи його наслідків. Озонування вважається найбільш ефективним способом видалення цвілі в автомобільному кондиціонері.