Байден назвав помилкою підхід Ізраїлю до операції у секторі Гази

Президент США Джо Байден назвав помилковим підхід прем’єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу до операції у секторі Гази та закликав до припинення бойових дій.

Про це повідомляє CNN, передає Укрінформ.

«Думаю, те, що він (Нетаньягу – ред.) робить, — це помилка. Я не погоджуюся з його підходом», — сказав Байден в інтерв’ю іспаномовній телекомпанії Univision.

Байден також розкритикував ізраїльську атаку безпілотниками на початку квітня та удар по гуманітарній автоколонні організації World Central Kitchen (WCK) у секторі Гази, внаслідок якої було вбито семеро американських співробітників цієї організації.

Президент США також закликав ізраїльтян до припинення вогню, щоб протягом наступних шести – восьми тижнів вони забезпечили повний доступ до продовольства та медикаментів, що надходять до країни.

«Я говорив з усіма, від Саудівської Аравії до Йорданії та Єгипту. Вони готові заходити, вони готові ввозити продовольство. І, думаю, немає ніяких виправдань тому, щоб не надавати цим людям медикаментів і продовольства. Це потрібно зробити зараз», – наголосив він.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу виступив у прямому ефірі після виведення основної частини військ ЦАХАЛe із сектору Гази та заявив, що вже визначена дата початку військової операції у Рафаху.

Держсекретареві США Ентоні Блінкену наразі не відома дата операції ЦАХАЛу у місті Рафах (сектор Гази), однак за його словами, це відбудеться не раніше наступного тижня, коли мають відбутися переговори між США і Ізраїлем із цього питання.