Росії не можна довіряти, коли йдеться про «мирні переговори» – заступник генсека НАТО

Заступник генерального секретаря НАТО Мірча Джоане наголосив, що Росії не можна довіряти, коли йдеться про «мирні переговори».

Про це він сказав в інтерв’ю LBC, передає Укрінформ.

За словами Джоане, Росія лише «переозброїться і повернеться» після таких переговорів.

«Росії не можна довіряти. Навіть якщо вона заговорить про мир, вона не матиме на увазі мир, а лише перемир’я, щоб переозброїтися і врешті-решт повернутися. Тому для нас дуже важливо переконатися, що Україна наближається до НАТО, наближається до ЄС», – сказав він.

Заступник генсекретаря альянсу наголосив, що одного дня Україна стане частиною НАТО та ЄС.

За його словами, останніми роками члени НАТО нехтували обороною, через що країни, включаючи Велику Британію, виявилися не готовими до можливої війни.

«Ми нехтували обороною, тому що вірили, всі ми вірили, що живемо в більш спокійному світі. А тепер жорстоко прокидаємося в новій реальності», – сказав високопосадовець, додавши, що «ніхто не готовий повною мірою» до оголошення міжнародного конфлікту за участю НАТО.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон назвав «величезною загрозою» для Заходу агресію РФ у Європі та закликав союзників триматися разом та підтримувати Україну, яка протистоїть російській навалі.