Ціни на нафту стабілізувалися в очікуванні даних про запаси в США

Ціни на нафту стабільні в середу, 10 квітня, трейдери продовжують стежити за ситуацією на Близькому Сході й чекають на дані про запаси енергоносіїв у США.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє enkorr.

Вартість червневих ф’ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures зранку 10 квітня становить $89,45 за барель, що на $0,03 (0,03%) вище, ніж на закриття попередніх торгів. Напередодні ці контракти здешевшали на $0,96 (1,1%), до $89,42 за барель.

Ф’ючерси на WTI на травень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) вранці у середу зросли в ціні на $0,06 (0,07%), до $85,29 за барель. За підсумками попередніх торгів, вартість цих контрактів опустилася на $1,2 (1,4%), до $85,23 за барель.

Зауважується, що зниженню цін на нафту у вівторок сприяло зростання оптимізму трейдерів щодо можливого перемир’я Ізраїлю з ХАМАС. У Єрусалимі заявили, що у перемовинах про припинення вогню досягнуто прогресу, хоча ХАМАС цю інформацію спростовує. У неділю Ізраїль також заявив про виведення частини військ із сектору Газа.

«Близький Схід залишається пороховою бочкою, – зазначає керуючий партнер SPI Asset Management Стівен Іннес, слова якого наводить Market Watch. – Хоча можлива ескалація конфлікту часто обговорюється, це не відповідає нічиїм інтересам».

Увагу ринку в середу, 10 квітня, спрямовано на дані про запаси нафти й нафтопродуктів у США за минулий тиждень, які буде оприлюднено Міністерством енергетики країни.

Оцінки Американського інституту нафти (API), опубліковані напередодні, показали зростання запасів нафти в Штатах на тижні, що завершився 5 квітня, на 3,034 млн барелів.