У Латвії закрили доступ ще до двох російських сайтів через загрозу нацбезпеці

Латвійська Національна рада з електронних ЗМІ (NEPLP) вирішила закрити доступ у країні ще до двох російських сайтів – mirtesen.ru та 5vlast.com.

Про це передає Укрінформ із посиланням на Delfi.

Уточнюється, що сайт mirtesen.ru позиціонує себе як соціальна мережа, а 5vlast.com – як канал “новин з Воронежа і не тільки”. NEPLP розпочав перевірку сайтів, отримавши лист з іншої державної установи, в якій йшлося про те, що згадані сайти використовуються для агресивної пропаганди.

Перевіривши зазначені сайти, NEPLP виявив, що вони поширюють спотворену та хибну інформацію про події у світі, у тому числі про війну в Україні, виправдовуючи дії Росії. Також на сайтах поширюється інформація, що розпалює ворожнечу, з метою дискредитації Латвійської держави та НАТО. Подібна інформація в інфопросторі Латвії може створити помилкове враження про події у світі, негативно вплинути на співіснування різних соціальних груп у Латвії та створити загрозу національній безпеці, зазначають у NEPLP.

Рада дійшла висновку, що сайти використовуються, зокрема, для поширення наративу, спрямованого проти Української держави та народу, а також спотвореної інформації про політичні, економічні та соціальні процеси в Латвії.

Про своє рішення NEPLP поінформував провайдерів, які мають негайно закрити доступ до mirtesen.ru та 5vlast.com.