Британія направила винищувачі до Румунії для участі у місії НАТО

Велика Британія направила до Румунії групу з шести винищувачів Typhoon. Королівські ВПС у рамках ротації братимуть участь у місії НАТО з патрулювання повітряного простору Румунії поблизу чорноморського узбережжя.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті ВПС Британії.

“Винищувачі Королівських ВПС почали охороняти східний фланг НАТО, поблизу Чорного моря, після церемонії передачі літаків сьогодні в Румунії”, – йдеться у повідомленні.

Ці літаки працюватимуть разом з ВПС Румунії в рамках розширеної місії НАТО з контролю за повітряним простором до серпня.

Винищувачі з IX (бомбардувальної) ескадрильї, а також більш як 200 осіб зі 140 експедиційного авіакрила RAF були перекинуті з бази RAF Lossiemouth на авіабазу Mihail Kogalniceanu у Румунії.

“Особовий склад, залучений до місії, перебуватиме в готовності будь-якої миті почати перехоплення російських літаків, що наближаються до повітряного простору країн НАТО, за сигналом швидкої реакції”, – йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, німецькі ВПС піднімали в суботу свої винищувачі у повітря через порушення повітряного простору російським військовим літаком.