Остін у Конгресі США: Підтримка України стала важливою як ніколи

Важливість та невідкладність допомоги України з боку Сполучених Штатів зросла до надзвичайного рівня, що вимагає негайного ухвалення пакета із допомогою українській стороні.

Про це заявив у вівторок під час слухань у Комітеті з питань Збройних сил Сенату американського Конгресу міністр оборони США Ллойд Остін, передає власний кореспондент Укрінформу.

«У той час, як сили Путіна продовжують свої атаки на лінії фронту, по містах й цивільному населенню України, підтримка з боку Конгресу є надзвичайно важливою, ніж будь-коли»,- зауважив Остін.

У цьому зв’язку він звернув увагу на невідкладність ухвалення законопроєкту з додатковим фінансуванням для потреб нацбезпеки, який включає допомогу Україні.

«Це додаткове фінансування зміцнить американську безпеку та врятує життя українців, воно дасть нам змогу задовольнити нагальні потреби України для її самооборони, навіть в умовах, коли ми підтримуємо нашу власну боєготовність і просуваємо нашу військову модернізацію»,- зазначив глава Пентагону.

Крім того, за його словами, оскільки додаткова зброя і боєприпаси для України вироблятиме американський ВПК, значна частина з пакета буде інвестована в американську економіку. Йдеться, зокрема, про $50 мільярдів, які реалізовуватимуться на виробництвах у 30 штатах США.

«Якщо Америка відвернеться, ми поставимо вільний світ під загрозу та ризикуватимемо неймовірними витратами й посиленням небезпек. І ми знаємо, що Китай та інші спостерігають та вчаться з того, що робить Путін, і як на це реагуємо ми», – додав він.

Як повідомляв Укрінформ, Державний секретар США Ентоні Блінкен також нагадав Палаті представників США, яка у вівторок повернулася до роботи, що законопроєкт із підтримкою Україні є терміновим і вкрай необхідним.