У Південній Кореї проходять вибори до парламенту

У Південній Кореї виборці йдуть на виборчі дільниці на парламентських виборах, які можуть визначити майбутнє президента країни Юн Сок Йоля на посаді.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg.

«Громадяни Південної Кореї пішли на вибори, щоб обрати новий парламент на єдиному загальнонаціональному голосуванні під час каденції президента Юн Сок Йоля, що визначить, скільки повноважень президент матиме протягом трьох років, що йому залишилися на посаді», – йдеться у повідомленні.

З 300 місць у парламенті 254 мандати визначаються шляхом прямих виборів у виборчих округах, а решта розподіляються за пропорційною системою. Термін повноважень депутатів Національних зборів становить чотири роки.

Голосування триватиме з 6.00 до 18.00. Президентська партія «Народна влада» намагатиметься отримати більшість, яку зараз утримує блок на чолі з головною опозиційною Демократичною партією.

Найвірогіднішим сценарієм є те, що очолюваний Демократичною партією блок збереже свою більшість, а декілька мандатів буде ним втрачено, що не змінить істотно існуючий статус-кво.

Це означало б кризову ситуацію протягом решти президентського терміну Юн Сок Йоля та необхідність пошуку компромісу між партіями щодо ключових пунктів, таких як бюджет.

«Якщо очолюваний Демократичною партією блок здобуде 200 мандатів, він зможе подолати будь-яке президентське вето та схвалювати заходи щодо імпічменту, фактично стримуючи та, можливо, навіть покладаючи край функціонуванню уряду Юн Сок Йоля», – зазначає видання.