Нідерландську компанію Transavia оштрафували за використання стажерів як працівників

Нідерландська авіакомпанія Transavia, що входить до холдингу Air France-KLM і базується в амстердамському аеропорту Схіпгол, оштрафована за використання стажерів як працівників.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на NOS.

“Нідерландська інспекція з питань праці оштрафувала авіакомпанію Transavia на 46 000 євро за використання шістдесяти стажерів як повноцінних співробітників. Стажери також мають право на заробітну плату та надбавки заднім числом. Загалом це коштує авіакомпанії в цілому 623 000 євро”, – йдеться у повідомленні.ВІДЕО ДНЯPlay Video

Зазначається, що інспекція розпочала перевірку щодо Transavia минулого року після отримання кількох повідомлень. Це розслідування показало, що загалом шістдесят студентів із п’яти різних професійно-технічних навчальних закладів зазнали несправедливого ставлення.

Transavia вже очікувала, що отримає штраф, і взяли до відома звіт та вивчать його.

Дослідження було зосереджене на студентах, які проходили стажування в авіакомпанії у період із лютого 2022 року по червень 2022 року. Вони мали ті ж самі обов’язки та відповідальність, що й бортпровідники, і такий самий графік роботи. Однак, за даними перевірки, були трудові відносини і студентам недоплачували.

Інспекція із питань праці також провела бесіди з різними навчальними закладами та інспекцією освіти, аби дати зрозуміти, що “аспект навчання має бути центральним” під час стажування. Інспекція наголосила, що роботодавці не можуть приймати на роботу стажерів як повноцінних працівників.

Як повідомляв Укрінформ, за підтримки Євроюсту заарештували 22 підозрюваних у примусі жінок до проституції.

За підтримки Євроюсту влада Італії та Болгарії заарештувала 22 ймовірних членів організованої злочинної групи, які змушували жінок до проституції.