Палата представників США повернулася до роботи – Блінкен нагадав про допомогу Україні

Державний секретар США Ентоні Блінкен нагадав Палаті представників США, яка у вівторок повернулася до роботи, що законопроєкт із підтримкою Україні є терміновим і вкрай необхідним.

Про це він заявив у вівторок на спільній пресконференції з главою МЗС Британії Девідом Кемероном у Вашингтоні, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Запит на додаткове фінансування потреб нацбезпеки, який президент Байден подав до Конгресу, є терміновим і вкрай необхідним. Палата представників повернулася до роботи. Ми очікуємо, що це буде передано на розгляд палати та якомога швидше проголосовано», – наголосив державний секретар США.

Він також повідомив деталі переговорів з Кемероном у вівторок в Вашингтоні.

«Ми, безумовно, підтвердили необхідність надалі підтримувати та допомагати Україні захищатися від російської агресії, яка триває», – зауважив глава американської дипломаті.

У цьому контексті він відзначив лідерство Великої Британії, яка ввела санкції проти Росії, перешкоджала можливостям Кремля фінансувати його війну, нарощувала інвестиції у власну оборонно-промислову базу. Він також акцентував, що крупні британські оборонні компанії відкривають свої офіси в Києві, співпрацюють з українським ВПК та допомагають Україні розробляти власну оборонну продукцію.

«Це – серйозні зусилля, які наші дві країни докладають разом з багатьма іншими країнами – як для негайних потреб, так і для майбутнього»,- підкреслив держсекретар США.

Блінкен зазначив, що обговорив із британським колегою також додаткові кроки для блокування поставок зброї та матеріалів до Росії, які вона використовує у війні проти України Україні.

«Ми бачимо зброю, ми також бачимо технології для підтримки оборонно-промислової бази РФ, що надходять із Північної Кореї, Ірану, Китаю. Це сфера особливого занепокоєння не лише США й Сполученого Королівства, але й багатьох наших союзників і партнерів по всій Європі», – підкреслив глава Держдепу.

Під час зустрічі сторони зосередилися також на необхідності забезпечення негайних потреб України, насамперед боєприпасів, ППО й артилерії. У цьому зв’язку Блінкен послався на зустріч у Брюсселі минулого тижня з главою МЗС Дмитром Кулебою, який розповів детально про це.

Блінкен зауважив, що всі країни, які зголосилися допомагати Україні, мають продовжувати виконання кожна своєї частини роботи.