Глава МВС Німеччини пригрозила депортацією іноземцям-правопорушникам

Міністр внутрішніх справ ФРН Ненсі Фезер пригрозила депортацією іноземцям, які замішані в кримінальній діяльності.

З такою заявою Фезер виступила на брифінгу, де презентувала статистику правопорушень Федерального управління кримінальної поліції за 2023 рік, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Кожен, хто не дотримується правил, має піти», — заявила Фезер.

Кількість злочинів у країні зросла до найвищого рівня з 2016 року, при цьому найбільше побільшало злочинів, що їх скоєно особами без німецького громадянства. Тоді як кількість підозрюваних-німців зросла на 1% і сягнула приблизно 1,32 мільйона протягом минулого року, кількість підозрюваних громадян інших держав зросла на 17,8% до близько 923 тисяч. Доля іноземців сягнула 41,1% серед усіх підозрюваних, додала Фезер.

Очільниця МВС закликала до обговорення цієї ситуації «без сором’язливості», адже нульова толерантність до злочинів означає саме послідовні дії поліції та швидке провадження, винесення вердикту та рівноцінне покарання. Одним з них може бути депортація. Водночас Фезер наголосила на важливості покращення інтеграції тих, хто прибув у Німеччину.

Також зі статистики випливає, що кримінальне значно помолодшало. Торік серед підозрюваних було виявлено 104 тисячі дітей віком до 14 років, що на 43% більше, ніж у 2019 році. У віковій групі 14-18 років було встановлено 177 тисяч підозрюваних – приріст на 17% за той же період часу. В цих обох групах найбільше зростання також спостерігалося серед іноземців: якщо за рік кількість дітей і підлітків не німців зросла на 30%, то серед німців приріст становив менше 3%.

Загалом влада зареєструвала в 2023 році 5,941 млн злочинів, що на 5,5% більше, ніж у попередньому році.

Статистика правопорушень збирається щорічно на основі даних, які передаються державними відділами карного розшуку всіх 16 федеральних земель.