Міністри оборони Австрії та Угорщини зійшлися на тому, що зброї Україні не дадуть і надалі

Міністри оборони Австрії та Угорщини Клаудія Таннер та Крістоф Салай-Бобровницький заявили, що їхні країни продовжать дотримуватись політики відмови у військовій допомозі Україні. 

“Позиція Австрії та Угорщини щодо війни в Україні (частина політиків на Заході використовує цей російський наратив про “війну в Україні”, не кажучи “війна Росії проти України”. — Ред .) зрозуміла, оскільки обидві країни не відправляють зброю до зони “. конфлікту”, – заявили вони на спільній прес-конференції.

Австрія та Угорщина відмовляються допомагати Україні вижити нібито для того, щоб “запобігти подальшій ескалації”, але залишаються “на стороні світу” (як підкреслив Салай-Бобровницький) – і продовжать надавати гуманітарну допомогу біженцям.

Співпраця офіційних Відня та Будапешта важлива, оскільки “ми живемо під час небезпеки”, додав угорський міністр оборони.

У минулому Угорщина заявляла, що зазнає підвищеного тиску через біженців, які рятуються від війни з України, тоді як критики зазначають, що лише небагато біженців вважають за краще затримуватися в країні.