Шпигунив за ЗСУ та готував вибух: підсобник бойовиків на Донбасі отримав майже 12 років в’язниці

Пособник окупантів отримав майже 12 років в’язниці за передачу бойовикам інформації про військовослужбовців ЗСУ на Донбасі та підготовку диверсії. Про це повідомляє прес-служба Офісу генпрокурора.

У Донецькій області суд визнав винним чоловіка у незакінченому замаху на диверсію, пособництві терористам, а також у незаконному носінні та придбанні вибухового пристрою. Помічника бойовиків засудили до 11 років та 10 місяців в’язниці з конфіскацією майна.

За даними прокуратури, з квітня 2020-го він через Telegram регулярно передавав бойовику, який створював агентурну мережу в Донецькій області, інформацію про місця дислокації, маршрути пересування військової техніки та військовослужбовців ЗСУ, які беруть участь в операції об’єднаних сил у Покровську та Костянтинівці.

/p>

У листопаді 2020-го засуджений мав здійснити диверсію – підірвати опору лінії електропередач біля підстанції “Червоноармійськ”. За це він мав “заробити” $1500.

За даними СБУ, злочин намагався вчинити мешканець Донецької області, який у 2015 році приєднався до терористичного угрупування Оплот.

Тоді диверсії вдалося запобігти, зловмисника затримали. У нього знайшли саморобний вибуховий пристрій та пульт управління до нього.