Вагнергейт. Єрмак заявив, що не давав жодних команд Бурбе: була “дуже коротка розмова”

Голова Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що не давав у 2020 році на той час голові військової розвідки Василю Бурбе ніяких команд про перенесення спецоперації із затримання найманців ЧВК ВВК

“Я, звісно, ​​не давав Бурбе ніяких команд. Нас дорікають, що ми спочатку заперечували операцію, а потім визнали її. Я хочу це пояснити. Підкреслю: жодної санкціонованої операції, про яку говорить пан Бурба, не було. Немає жодного. протиріччя між тим, що ми говорили раніше, і що говоримо зараз. Я не відмовляюся від своїх слів”, – заявив голова ВП.

За словами Єрамака, президент Володимир Зеленський не давав санкції на цю операцію.

При цьому Єрмак підтвердив, що він мав “дуже коротку розмову” з Бурбою – він нібито прийшов до нього і “намагався отримати відповідь на якісь питання”.

“На що, дуже добре це пам’ятаю, я повторив, що не маю права відповідати, і взагалі це не мої повноваження – давати йому якісь вказівки. І, звісно, ​​я не отримував жодних команд та вказівок від президента”, – заявив голова ВП.

Глава ВП вважає, що Україна опинилася б у міжнародній ізоляції у разі затвердження операції, а “весь цей план і сценарій – авантюра чистої води”. Також Єрмак заявив, що Україна не мала б підстав для арешту бойовиків, ” навіть якби операція планувалася у такому божевільному вигляді, як каже Бурба”, оскільки не були готові документи.